skip to Main Content

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Mit livs eventyr

Jeg sad i en meditation og så mig selv i en lang hvid kjole.
Jeg havde bare tæer, udslået hår og jeg udstrålede en vidunderlig visdom.

Efter den meditation gjorde jeg mig nogle tanker om visdom. Visdom som at være klog på livets genvordigheder, klog på kaos og turbulente hændelser, klog på ro og nærvær.

Nu skal det dertil siges, at jeg havde mere end vanskeligt ved at blive klog på mig selv. Jeg kunne ikke blive klog på mit følelsesliv, og jeg var ikke blevet klog på hvorfor jeg skulle udsættes for alverdens modgang. Mine nærmeste kunne vist heller ikke blive klog på mig, for de smilede venligt og trak sig når jeg fik et af mine flip, hvor jeg stillede spørgsmål om hvad jeg skulle stille op med mit liv.

I de gamle eventyr skulle hovedpersonerne grueligt meget igennem – de blev testet i hvert fald tre gange – og kun hvis de bestod testen, så fik de prinsen/prinsessen og det halve kongerige.
Belønningen kom når de havde lært at tage kampen op mod det onde, være modige, vandre ud i ukendte lande, modstå fristelser og stole på deres intuition.

Hvis jeg så mig selv som hovedpersonen i mit eget eventyr, så havde jeg kastet mig ud i den ene prøvelse efter den anden. Jeg havde indimellem taget kampen op med det onde. Jeg havde af og til været modig. Jeg havde da også en sjælden gang prøvet at gøre noget helt nyt.
Jeg var ikke særlig god til at modstå fristelser og endnu vanskeligere ved at stole på min egen indre intuition.
Det virkede som om at mit eventyr kørte i ring, prøvelserne var de samme igen og igen – og jeg kunne ikke se når belønningen kom i hus. Det var problemet!

Jeg skabte den ene hændelse efter den anden, men gjorde det ikke færdigt. Jeg fik en masse erfaringer, men erkendte dem ikke som læreprocesser. Jeg fik en masse idéer, men snakkede kun om dem uden at føre dem ud i livet. Jeg kom aldrig rigtig i mål og fik derved ingen nye fundamenter at bygge videre på.

Jeg tog en ny beslutning. Jeg besluttede at jeg ville være helten i mit eget eventyr og så ville jeg følge opskriften. Opskriften fandt jeg i bogen “Dine er dit liv – hvordan vælger du?” – en opskrift hvor jeg bliver guidet igennem håndtering af livets prøvelser.

Jeg er blevet klogere på mig selv og klogere på hvordan jeg begår mig i livet. Jeg har bestået så mange tests og er blevet så modig at jeg på flere områder har gjort min lære færdig. Jeg har erkendt hvad jeg skulle lære og er blevet testet i at jeg har integreret lærdommen. På disse områder lever jeg nu min visdom.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

At tilpasse og justere med respekt

Vi var en gruppe mennesker, der skulle samarbejde, og jeg havde et ønske om at lægge vores fremtidige møder på et bestemt tidspunkt - som den eneste. Alle andre ville gerne mødes på et andet tidspunkt. Det passede mig dårligt, jeg oplevede det som stressende at skulle nå frem til…

Læs mere

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme,…

Læs mere

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig “Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!” Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at: “Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.” Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv: “Jeg…

Læs mere
Back To Top