skip to Main Content

Du har været inde i en kortere eller længere aktiv periode.
Pludselig knækker filmen.
Du befinder dig nu i en udbrændt fase,
men du fatter ikke, hvad der skete.
Der skete bare det, at du glemte dig selv.
Du troede på, at det du gjorde, var så godt for dig.
Havde du været mindre aktiv,
måske endda til tider, set med dine øjne, passiv,
i forhold til dine aktiviteter,
så havde du måske fået øje på din selvmordsmission.

Når der tales om aktiv eller passiv,
så er vi nok tættest på adfærdsmønstre,
hvor intet er, som det ser ud til at være.
Ordene passer kun til det absolutte nu,
for når høsten skal i hus,
så er effekterne af handlemetoderne ofte modsatte.

For at bevidstgøre sig selv i disse adfærdsmønstre,
er hjælpen at tilføre ordet tilsyneladende.
Ved at bruge tilsyneladende aktiv eller tilsyneladende passiv
er du forberedt på, at det kun er tilsyneladende,
og du forvirres ikke, når din høst ikke er som forventet.

Erkendelser

Her kan du læse om andres refleksioner og erfaringer med dette Positivkort

Står jeg stille eller udvikler jeg mig

Jeg kan opleve perioder i mit liv, hvor jeg udvikler mig og får nye indsigter i livets forhold, og der kan være perioder, hvor jeg oplever, at tingene står mere stille. Men begge perioder er afhængige af hinanden. Derfor bruger jeg ordet tilsyneladende, når jeg omtaler eller beskriver en tilstand.
Læs mere

Egentlig ikke tid – jeg har så travlt

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Tilsyneladende aktiv eller tilsyneladende passiv

Nogen gange er tingene anderledes end de ser ud til at være. Helt anderledes. Jeg kan sidde stille med mig selv, mærke vejrtrækningen i brystkassen, der hæver og sænker sig roligt i rytmiske bevægelser. Sindet der glimtvis er tomt, for derefter at blive fyldt med nye tanker og ideer og derefter glimtvis tomt igen. Der sker ingenting - eller tilsyneladende ingenting.
Læs mere

”Kærlighed”. Dette misfortolkede ord
og deraf lige så misfortolkede energi.
Det er vanskeligt at rykke sig fri af det normale,
for det er normen, som består af mængden,
der afstikker, hvad der er normalt.

Når et jeg bliver til en man, har jeg’et udvisket sig selv i mængden
og lader sig derfor styre af sit ydres forkvaklede normbegreber.
Du har jo allerede vist, at du ønsker at slippe normen,
alene ved at du sidder og tilegner dig denne viden.
Dermed har du også erkendt,
at det normale absolut ikke har at gøre med, om noget er sandt.
Derfor kan du så også åbne for det faktum,
at du ikke er i stand til at give noget væk,
som du ikke selv er i besiddelse af.

Så ønsker du at give kærlighed til andre og andet,
må du først opbygge et lager at give ud af.
Kærlighed er ikke indeholdt i tilsidesættelse af sig selv
under nogen omstændigheder.
Tilsidesættelse kan ikke retfærdiggøres, men det kan erkendes,
og så drejes energien atter.

Når et menneske tilsidesætter sig selv
og dermed behandler sig selv respektløst,
så bliver det dét, dette menneske modtager her i livet.
Hvis et menneske behandler sig selv i tillid og respekt,
så bliver det dét, mennesket modtager her i livet,
og kærligheden vil vokse i det enkelte menneske.
Der bliver nu noget sandt at dele ud af.

Erkendelser

Her kan du læse om andres refleksioner og erfaringer med dette Positivkort

At manipulere – og tilgive sig selv

Vi var flere mennesker, der sad sammen og spillede et spil. Inden spillet gik i gang, havde det ene menneske sagt ja til én spillerunde.Første spillerunde var slut, og vi gik i gang med anden spillerunde under protester fra flere spillere. Alligevel blev anden spillerunde gennemført, selvom stemningen kunne have været bedre.
Læs mere

Syndsforladelse

Jeg er så træt af at opleve mindreværd og tilsidesættelser. Jeg er så træt af at være et offer. Jeg er så træt af at være bøddel. Jeg er så træt af alle de adfærdsmønstre, forsvarsværker og flugtmekanismer, som jeg er oplært i. Jeg er så træt af at være den, der tager skylden og skammer sig.Jeg er også klog, tålmodig, omsorgsfuld og beslutsom. Jeg kan også indrømme fejl og mangler. Og jeg kan erkende mig, og jeg kan se hvor jeg kan udvikle mig.Jeg er sort og hvid, yin og yang, positiv og negativ, konstruktiv og destruktiv, både og - jeg er det hele.
Læs mere

Hvad er det der sker? Hvorfor?
Hvad har jeg gjort, eller måske ikke gjort?
Spørgsmålene vælter frem,
og jeg har fået noget at give mig til.
Noget at gøre mig interessant med, for der er helt sikkert nogen,
der kunne tænke sig at rode rundt i det.

Lige så mange signalerne er,
lige så mange er mulighederne for at søge værd i dem.
Jeg søger da ikke værd i mine lidelser,
dem vil jeg da gerne være foruden.
Det er meget muligt – ikke desto mindre
bliver du ved med at skabe dem.

Så hvad tror du er den virkelige sandhed?
Det har været nemt for mig at se de andres livsløgne,
og jeg ved nu, at det var fordi jeg selv
var ekspert i brugen af dem.
Frigørelsen kom gennem erkendelse.
Erkendelsen af mine tillærte og forarbejdede virkeligheder.

Jeg blev frataget min sande viden om emotionerne.
Jeg kunne nu ikke se deres respektive signaler,
når jeg mødte dem.
Jeg havde modtaget gaven til at skabe lidelse.
Fysisk lidelse såvel som sindslidelse.
Det var kun din viden om emotionerne og deres signaler,
der blev dig frataget.
Erindringen bærer du til stadighed på i din sjæl.

Det er vækkelse, der skal til.
Vækkelse af din sjælserindring,
og den vil du modtage gennem tilgivelsens erkendelse.
En ny tid venter, en genfødsel i din nutidige inkarnation.
Du kan vende her; det er ikke nødvendigt først
at lade signalerne slå dig ihjel.
Død er nyt liv,
men du kan lige så godt tage ansvaret selv.
Skab din egen genfødsel i stedet for at skulle ud endnu engang
og vende for at komme videre.

Erkendelser

Her kan du læse om andres refleksioner og erfaringer med dette Positivkort

Ethvert valg har konsekvenser

Da jeg startede til mentalhygiejnisk træning, oplevede jeg det overvældende at blive præsenteret for, at jeg selv er skaberen af mit liv - at alt jeg oplever er noget, jeg selv har skabt - med det sigte at jeg kan lære af det. Puha, det var sejt - det tog næsten pusten fra mig. Jeg havde på det tidspunkt udfordringer med mit hjerte og havde en pacemaker
Læs mere

Lyt til signalerne de fortæller noget

Jeg havde igennem flere måneder modtaget et signal fra min krop om, at ikke alt var, som det skulle være, men jeg mente tilsyneladende,  jeg vidste, så jeg valgte at tilsidesætte signalet og fortsætte uforandret. Jeg troede, at jeg var ekspert på min krop, og at alt hvad jeg havde lyst til, måtte være rigtig for mig.
Læs mere
Back To Top