Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Hvad tænker du om dig selv?

Jeg kan mærke spændingerne i nakken.  De bider og trækker kroppen sammen. Jeg er anspændt, og jeg ved godt hvorfor. Jeg har ladet negative tanker om mig selv få plads i mit sind: Er jeg god nok til opgaven? Hvad tænker de andre? Skulle jeg have gjort det på en anden måde? Tvivlen og usikkerheden får lov til at fylde, mistilliden har fået føde, og det har konsekvenser.

Tænk – at en tanke har direkte indflydelse på velværet – både det fysiske og mentale. Det er interessant. Forunderligt. Og naturligt. Alt er energi, så selvfølgelig bliver vi mennesker påvirket af stemninger, tanker, ord og de handlinger vi foretager eller ikke foretager.

Alt er tæt forbundet – naturen og mennesket – vi mennesker ér natur, og tør vi bruge vores fulde potentiale er vejen til den enkeltes sandhed åbnet op. Det giver os muligheden for at leve i balancepunktet – lige dér hvor harmonien og kærligheden er.

Det fulde potentiale indebærer også vores spirituelle evne – som ikke kan forklares eller måles – men som er en nødvendig del for at være et helt menneske. Spiritualiteten guider os til at følge vores hjerte – vores indre stemme – og tør vi følge den, lever vi tilliden og respekten, altså kærligheden.

Så hvorfor lod jeg dét ske? Hvordan kunne de destruktive tanker få plads i mit sind?
Et splitsekunds uopmærksomhed, en tanke som pludselig blev til hundrede – som accelererede med lysets hastighed. Hvis jeg er træt, har for travlt, er euforisk – det samme som glæde uden jordforbindelse – kan uopmærksomheden give plads til negative tanker. Og påvirke følelserne – så jeg ikke føler mig kompetent. En følelsesmæssig rutchebanetur der går nedad.

Selvfølgelig er der områder, jeg kan blive endnu bedre til, noget jeg kan justere og tilpasse, men det er altafgørende, at jeg behandler mig selv med kærlighed, altså tillid og respekt, i hvert eneste øjeblik. Det hjælper min mentalhygiejniske træning mig med.

Jeg tilgiver mig selv for at have tilsidesat mig selv med mistilliden og genetablerer kærligheden til mig selv. Processen med at opløse spændingerne er i gang.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Hvad tænker du om dig selv?

Back To Top