Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Du er – jeg var – jeg er

Jeg er så træt af at høre: “Du er altid så …. Du gør aldrig …… Kan du ikke snart …..” Alle de konstateringer, som lægger op til kamp og skænderi, medmindre jeg er enig.

Jeg var engang enig – og nikkede og samtykkede, når beskyldningerne fløj igennem luften. Det er jeg ikke mere og trak derfor et kort, for at få lidt lys på læren i det. Det blev kort 1-1.

Der var engang hvor jeg var en bitch mod mig selv – jeg råbte kommandoer ind i øregangen, kostede rundt med mig og kastede mig ud i opgaver, der var urimelige for mig. Ligemeget hvad jeg gjorde, så var det ikke godt nok hverken i min egen forestillingsverden og dermed heller ikke i mine omgivelsers.

Jeg havde igennem længere tid været bevidst om kortets tekst: Hvad jeg møder i det ydre, kan være en spejling af det indre. Jeg har brugt omgivelserne til at afdække, hvem jeg var, og hvad jeg kunne blive til.
Jeg holdt op med at fokusere på hvad, hvem der gjorde hvad, og var i stedet opmærksom på hvad disse hændelser kunne fortælle mig om mig selv – hvad jeg var i gang med at lære om mig og min udvikling.

I hændelser hvor jeg oplevede andre mennesker talte nedværdigende til mig, så tilgav jeg mig for at have tiltrukket den grænseoverskridelse, og jeg tilgav mig for at have talt nedværdigende med min indre stemme.
Jeg øvede mig i at tale til mig selv med blidhed og forståelse, i tillid og respekt.
Jeg blev faktisk ret god til det, mente jeg selv.

Derfor blev jeg da også taget med bukserne nede, da jeg igen mødte den adfærd fra omgivelserne. Jeg, der mente at jeg havde lært det – at adfærden var opløst – og jeg ikke behøvede at tiltrække den mere.

Jeg var blevet smadder god til at tale positivt til mig selv – faktisk så god, at jeg ikke havde lagt mærke til den lille rest, der var tilbage af adfærden, når jeg blev presset.
For pudsigt nok – så blev jeg kun uretfærdigt behandlet, når jeg var slidt, brugt og pissetræt.

Jeg ser nu, at den sidste del af prøvelsen går på min evne til at være konsekvent – konfrontere og opløse adfærden hvér gang – om jeg møder den personligt, om jeg er vidne til den eller den foregår i mit hoved. Hver eneste gang må jeg markere mig, sige nej tak til at blive behandlet på den uønskede måde.

Med min viljestyrke skal det nok lykkes – jeg har simpelthen ikke længere brug for den adfærd i mit liv – hverken på jobbet eller i privaten – det er bare slut nu.

Jeg har brug for at være hele mig – hele tiden. Jeg kan ikke længere være een person i den ene sammenhæng – og så en anden i en anden sammenhæng.

Fra nu af, lever jeg hele mig.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Du er – jeg var – jeg er

Back To Top