Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.
Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.
Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.
Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!

Jeg trak kort nr. 11.

Nu kunne jeg se, at jeg ubevidst havde taget en beslutning om at arbejde døgnet rundt, og aldrig have fri.
Jeg erkendte, at den beslutning havde givet min tanke-hjerne tilladelse til at udnytte den tid på døgnet, hvor jeg fungerer bedst som problemløser, nemlig når jeg er frisk og udhvilet og lige har sovet.
Men det er jo ikke sådan jeg ønsker at starte min dag!

Efter at have modtaget den klarhed, kunne jeg tilgive mig selv for mine ubevidste beslutninger, og for at have tilsidesat mig selv i dekonstruktiv adfærd.
Nu kunne jeg tage nye bevidste beslutninger, som ville bringe mig ind på mit sande spor igen.
Jeg beslutter hermed, at mit arbejde kun skal ske til den tid jeg har afsat til det.
Jeg beslutter at være bevidst om hvordan jeg benytter min fritid.
Jeg beslutter hermed, at morgenerne er mine egne.
I en periode vil jeg hjælpe mig selv i gang med at effektuere beslutningerne, ved at have MT-kort og -bøger liggende på natbordet, sådan at jeg kan trække et kort når jeg vågner, i stedet for at tænke på mit arbejde.

Jeg tager mig selv alvorligt.

Dagens tanke er skrevet af

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Morgenbekymringer

Back To Top