Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

I en situation hvor jeg skulle samarbejde med en anden person, blev jeg opmærksom på, at personen løste en opgave på en anden måde end jeg ville have gjort. Personen prioriterede anderledes, arbejdede i et andet tempo, holdt pauser og snakkede osv., men blev færdig med opgaven til tiden og vi fik en fin vurdering.

Jeg oplevede mig undervejs irriteret og var på vej til at bryde ind, komme med forslag og tage over, men da jeg blev opmærksom på det, undlod jeg at gøre noget og koncentrerede mig om min del af opgaven.

I situationer, hvor jeg oplever tvivl på, hvad jeg skal gøre, oplever jeg ofte, at netop ikke at gøre noget, er det mest hensigtsmæssige. Svaret kommer før eller siden.

I ovennævnte eksempel oplevede jeg mig beriget i min indsigt i, at vi lever vores liv forskelligt, og så husker jeg følgende læresætning fra Dine valg er dit liv – hvordan vælger du?: Enhver jeg møder på min vej, er en jeg skal lære af.

Dagens tanke er skrevet af

Henrik Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
henrik@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Back To Top