Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Træthed – med eller uden bonus

Jeg kom fra mit stillesidende arbejdet, og det oplevedes så rigtigt at smide mig foran TV’et.
Så det gjorde jeg – og det var dejligt og hyggeligt for mig, med en kop kaffe og tæppe om benene.
Efter 2 timer havde jeg en stiv lænd, en flad numse og var faktisk stadigvæk lige træt.

Jeg trak kort nr. 4-1.

I min visdom tænkte jeg: “Jeg var træt – og det, som jeg indtil nu har gjort – det har ikke gjort mig friskere. Måske, jeg så skulle gøre noget andet – måske gøre det modsatte af, hvad jeg havde lyst til?”
Jeg blev enig med mig selv om, at det vel ikke kunne skade at gå en tur for at se, om det ville give den ønskede effekt.

Jeg gik en tur på en halv times tid.
Ude i den friske luft, der oplevede jeg mig faktisk ikke træt, men så snart jeg kom indendøre, der kom lysten til at se TV igen.

Jeg grinede lidt af mig selv, for jeg var fortsat træt, men mine to skabelser var tydelige for mig:

  1. jeg var træt og blev siddende for TV’et
  2. jeg var træt – gik en tur – blev forskånet for stribevis af reklameindslag – fik frisk luft – og fik gået 6000 skridt – selvom jeg var træt.

Så, selvom jeg var træt i begge skabelser, så havde jeg alligevel gjort noget godt for min krop og fik på den måde en bonus i skabelse 2.
Jeg bestræber mig på at skabe mit liv, hvor jeg håndterer både mine lyster og min fornuft.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme, eller rettere fortrænge, det som jeg udmærket godt ved: Hvis jeg vil leve i kærlighed til mig selv, må jeg være vedholdende og disciplineret i min mentalhygiejne.
Læs mere

I forestillingernes vold

Jeg har levet med hoved-halskræft i 8 år, med sine ups and downs rent helbredsmæssigt. Da jeg blev diagnosticeret, fik jeg besked om, at jeg ikke skulle regne med at have mere end 3 måneder tilbage af dette liv.Mit liv har efter en barsk barndom været en lang række af positive konstruktive læreprocesser, af hvilke jeg i høj grad har profiteret. Der har selvfølgelig også været nogle tilsyneladende negative perioder, men de har til syvende og sidst affødt en positiv høst.
Læs mere

Erkendelsen er det første skridt

Jeg har det meste af mit voksne liv gået med en følelse af ikke at passe ind, hverken ude eller hjemme eller blandt familie eller venner. Havde en forestilling om, at jeg skulle være som dem, jeg var i blandt, at jeg skulle tilpasse mig. Dette har affødt en uro i mig, som jeg har dulmet med diverse afhængigheder, særligt sødt.
Læs mere

Træthed – med eller uden bonus

Back To Top