Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Tro, hvad der er sandt eller vide det.

Jeg er irriteret over at bruge så meget tid på mit arbejde. Jeg kan godt lide mit arbejde, men opgaverne tager for lang tid for mig.
Flere af mine kollegaer har det på samme måde, og da vi fik fortalt det til hinanden, fik vi det skrevet ind i vores arbejdspladsvurdering; og der bliver nu taget hånd om vores arbejdsmiljø.
Vi er blevet sendt på kursus i at administrere og strukturere vores tid – jeg var på den første kursusdag i går.

Jeg havde troet, at nu skulle jeg lære noget om hvordan jeg kunne håndtere min kalender og mine aftaler, men faktisk skete der noget andet, og jeg blev overrasket. Jeg lod mig overraske på den ufede måde, hvor jeg krydsede arme og ben, skubbede stolen lidt tilbage og lagde kuglepennen fra mig.

Underviseren talte om energi og overskud og noget af det første, som han spurgte til, det var vores søvn. Vi fik så udleveret et armbånd til at registrere vores søvn med – og den havde jeg ikke set komme.

“Jeg vil da ikke sove med den sladrehank, der vil lave data i tal, kurver og diagrammer – jeg foretrækker at tale om, hvordan jeg har det”, hørte jeg min indre dialog fremturer.  – “Ja, frem for at få digitale beviser på hvordan jeg rent faktisk gør (i dette tilfælde at sove)”, svarede en anden del af mig og fortsatte: “ det er jo hele pointen med fakta”.

Objektive facts er ikke til at løbe fra, eller tale sig udenom med – de er uden følelser – og det er lige det, som  jeg er i gang med at lære. Det er forskellen på at vide og på at tro.
Jeg kan jo ikke ændre en adfærd, som jeg tror jeg har – jeg kan kun ændre min handling på adfærd, som jeg ved hvad er – så jeg også ved hvad jeg vil ændre den til.

Jeg har nu lært, “At tro, hvad der er sandt – eller vide det – dér er en afgørende forskel,” erkender jeg.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme, eller rettere fortrænge, det som jeg udmærket godt ved: Hvis jeg vil leve i kærlighed til mig selv, må jeg være vedholdende og disciplineret i min mentalhygiejne.
Læs mere

I forestillingernes vold

Jeg har levet med hoved-halskræft i 8 år, med sine ups and downs rent helbredsmæssigt. Da jeg blev diagnosticeret, fik jeg besked om, at jeg ikke skulle regne med at have mere end 3 måneder tilbage af dette liv.Mit liv har efter en barsk barndom været en lang række af positive konstruktive læreprocesser, af hvilke jeg i høj grad har profiteret. Der har selvfølgelig også været nogle tilsyneladende negative perioder, men de har til syvende og sidst affødt en positiv høst.
Læs mere

Erkendelsen er det første skridt

Jeg har det meste af mit voksne liv gået med en følelse af ikke at passe ind, hverken ude eller hjemme eller blandt familie eller venner. Havde en forestilling om, at jeg skulle være som dem, jeg var i blandt, at jeg skulle tilpasse mig. Dette har affødt en uro i mig, som jeg har dulmet med diverse afhængigheder, særligt sødt.
Læs mere

Tro, hvad der er sandt eller vide det.

Back To Top