Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Erkendelser

Gennem mit arbejde med Mentalhygiejnisk træning, er jeg blevet vant til at erkende mig på en ny måde.
Før var det ofte udmattende for mine omgivelser at høre på, når jeg skulle udtrykke mig ærligt om noget. Der var meget snak om ”på den ene side, og på den anden side”, hvor det jeg egentlig gjorde, var at pakke mine meninger ind. Jeg pakkede dem så meget ind, at de ikke blev tydelige.
Nu kan jeg se at den måde at udtrykke mig på, egentlig handlede om at jeg indirekte spurgte mine omgivelser: ”Kan du stadigvæk lide mig, hvis jeg udtrykker mig ærligt?”

Jeg blev så god til denne form for destruktiv ærlighed, at jeg til sidst ikke selv vidste hvad der var min holdning til ting og hvad jeg egentlig mente. Jeg havde på en måde lagt en tåge over min sandhed, også overfor mig selv.

Nu finder jeg vækst og glæde i at skrive om de overvejelser jeg har i livet. Jeg har en lille erkendelsesbog. Mens jeg skriver, kommer min mening og mine oplevelser tydeligt frem på papiret. Jeg lærer mig selv at kende igen, ved at erkende mig skriftligt om det der er sandt for mig. Det er en måde at lette tågen, og finde ud af hvad der er sandt for mig.
Jeg har gjort det til en vane også at afslutte mine tekster med en kort sætning, som opsummerer teksten i en formulering om, hvordan jeg ønsker at mine erkendelser skal påvirke mit liv.
For eksempel kan denne erkendelse afsluttes med: ”Jeg lever min sandhed. Fri er jeg”

Jeg oplever at dette arbejde over tid har påvirket min måde at leve på. Jeg respekterer mig selv mere, fordi jeg har gjort mig bevidst om hvad der er rigtigt for mig.

Jeg finder også glæde i at sige mine erkendelser højt.
I selvhjælpsgrupperne for Mentalhygiejnisk træning, har jeg mulighed for at sige mine erkendelser højt, efter at have arbejdet med dem selv. På den måde træner jeg min evne til at formulere mig ærligt og præcist om det jeg mener og det der er sandt for mig.
Jeg kan mærke at dette arbejde har styrket mig til, at jeg nu også i andre sammenhænge tør at formulere mine meninger tydeligt.

Jeg lever min sandhed på fuld tid. Fri er jeg!

Dagens tanke er skrevet af

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Erkendelser

Back To Top