Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Gode intentioner er ikke nok

Jeg har sagt ja til en opgave i forbindelse med dagenstanke. Jeg er glad for opgaven, det giver altid energi – ubetinget altid – at arbejde med mentalhygiejnisk træning. Jeg kan mærke det både fysisk og mentalt, jeg bliver ladt op, det er som at komme et stik i stikkontakten – der er bonus med det samme, energien strømmer ind i mig. Mit hoved bliver klarere, jeg ser tingene klarere, og jeg kan hurtigere skabe det liv, jeg ønsker at leve. Unødige sideveje bliver undgået, og jeg kan holde mig til hovedvejen – kærlighedens vej. Jeg har haft det sådan i alle de år, jeg har beskæftiget mig med mentalhygiejnisk træning.

Opgaven kræver samarbejde med andre mennesker. Det går godt, alle har energi på opgaven, som tager form. Så kommer hverdagen med dens gøremål, arbejde, indkøb, madlavning, rengøring, hente og bringe børnene fra fritidsaktiviteter, sociale arrangementer osv. Selvom jeg gerne vil opgaven og høster personligt af arbejdet, får jeg alligevel tilsidesat mig selv ved at prioritere andre – og mere presserende bilder jeg mig ind – opgaver højere.

Pludselig synes jeg, at tiden er knap, og at mine samarbejdspartnere er irriterende, når de gerne vil mødes og videre med opgaven. Jeg oplever mig presset og ubevidst giver jeg slip i ansvaret for opgaven. Der er tusinde andre ting, der også skal gøres, og hvordan skal jeg dog nå det hele. Selvom jeg ved, hvad der er godt for mig – at færdiggøre det jeg har sagt ja til, og som giver mig glæde – får jeg det ikke gjort.

Jeg kan mærke min selvrespekt er dalende. Jeg bliver som en løve i et bur, jeg er utilfreds med mig selv, og jeg kan mærke, at det er nødvendigt at gøre noget, så jeg igen kan se mig selv i øjnene. Jeg beslutter mig derfor for at trække et positivkort: 19-4.

Ok, tydeligere kan det ikke siges. Det sætter fokus på min tilsidesættelse af mig selv i den opgave, jeg har sagt ja til.
Ja, det nytter ikke noget at lade stå til og bilde mig selv ind, at jeg har for travlt til at udføre opgaven. Gode ideer og intentioner er ikke nok til at løse opgaven, der skal handling til.

Ordene gør deres virkning. De giver mig et kærligt skub, og jeg kommer i gang med opgaven. Og det opleves forunderlig dejligt igen at være tro mod mig ved at holde mine aftaler med mig selv. Og så går opgaveløsningen endda hurtigere og nemmere, end jeg havde forestillet mig.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme, eller rettere fortrænge, det som jeg udmærket godt ved: Hvis jeg vil leve i kærlighed til mig selv, må jeg være vedholdende og disciplineret i min mentalhygiejne.
Læs mere

I forestillingernes vold

Jeg har levet med hoved-halskræft i 8 år, med sine ups and downs rent helbredsmæssigt. Da jeg blev diagnosticeret, fik jeg besked om, at jeg ikke skulle regne med at have mere end 3 måneder tilbage af dette liv.Mit liv har efter en barsk barndom været en lang række af positive konstruktive læreprocesser, af hvilke jeg i høj grad har profiteret. Der har selvfølgelig også været nogle tilsyneladende negative perioder, men de har til syvende og sidst affødt en positiv høst.
Læs mere

Erkendelsen er det første skridt

Jeg har det meste af mit voksne liv gået med en følelse af ikke at passe ind, hverken ude eller hjemme eller blandt familie eller venner. Havde en forestilling om, at jeg skulle være som dem, jeg var i blandt, at jeg skulle tilpasse mig. Dette har affødt en uro i mig, som jeg har dulmet med diverse afhængigheder, særligt sødt.
Læs mere

Gode intentioner er ikke nok

Back To Top