Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Hvem bestemmer over mine tanker?

Der popper negative tanker op i mit hoved “Det kunne jeg godt have gjort bedre” – “Hvorfor sagde jeg også det” – “Hvor er han irriterende, når han siger sådan” – “Hun er godt nok interessant, sådan vil jeg også gerne være” – “Hvorfor lytter de ikke til mig” – “Hvis de nu gjorde sådan og sådan, ville det være meget bedre” osv.

Ubevidst bruger jeg tankerne til at flygte fra mig selv. Mine negative tanker og bedømmelser får lov at flytte mit fokus til andre og andet, som ligger uden for mig – og som egentlig ikke kommer mig ved, ikke er mit ansvar.

Jeg har brugt tankerne til at komme væk fra nuet. Også selvom det er nuet, der indeholder løsningerne. I nuet kan
jeg ændre til det bedre, gøre noget, handle mig ud af udfordringerne. Så er det ikke det jeg har gjort.

Tankerne har drevet mig rundt i manegen, og det er ikke faldet mig ind, at det var nødvendigt at stoppe op, blive bevidst om hvad det er jeg gør, siger og tænker – hvis jeg ikke bare vil flyde med, lade andre og andet, omverdenens meninger styrer mig.

Der skal bevidsthed til, altså nærvær, kendskab til mig selv og mine vaner, så jeg kan styre mine tanker og dermed skabe positive tanker – tale konstruktivt om mig selv og andre.
Og turde stilheden. Stilheden inden i mig, fri af forstyrrende tanker, fri til at være, fri til at modtage verdens indtryk, Universets gaver.

Jeg træner, jeg øver mig – hver dag, hele tiden, og jeg bliver bedre og bedre til at stoppe de destruktive tanker, bremse tankemylderet og turde være til stede i nuet. Positivkortene hjælper mig med at holde fokus.

Hvem bestemmer over mine tanker? Det gør jeg, for jeg kan faktisk omstille mine tanker aktivt, det kræver træning og tilstedeværelse i nuet, men det er muligt. Jeg er meget mere herre over mine oplevelser end man umiddelbart skulle tro.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme, eller rettere fortrænge, det som jeg udmærket godt ved: Hvis jeg vil leve i kærlighed til mig selv, må jeg være vedholdende og disciplineret i min mentalhygiejne.
Læs mere

I forestillingernes vold

Jeg har levet med hoved-halskræft i 8 år, med sine ups and downs rent helbredsmæssigt. Da jeg blev diagnosticeret, fik jeg besked om, at jeg ikke skulle regne med at have mere end 3 måneder tilbage af dette liv.Mit liv har efter en barsk barndom været en lang række af positive konstruktive læreprocesser, af hvilke jeg i høj grad har profiteret. Der har selvfølgelig også været nogle tilsyneladende negative perioder, men de har til syvende og sidst affødt en positiv høst.
Læs mere

Erkendelsen er det første skridt

Jeg har det meste af mit voksne liv gået med en følelse af ikke at passe ind, hverken ude eller hjemme eller blandt familie eller venner. Havde en forestilling om, at jeg skulle være som dem, jeg var i blandt, at jeg skulle tilpasse mig. Dette har affødt en uro i mig, som jeg har dulmet med diverse afhængigheder, særligt sødt.
Læs mere

Hvem bestemmer over mine tanker?

Back To Top