Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Jeg gav mig selv ærlighedens gave

Om morgenen trækker jeg kort nr. 9-2.
Jeg når at tænke, at det skal blive interessant at se, hvad jeg kan lære af dagens kort, inden jeg tager af sted på arbejde.

Senere på dagen sender jeg to uafhængige mails, hvor jeg begge gange skriver flere mennesker på cc.
Da jeg kommer hjem, kigger jeg igen på Positivkortet – og kigger mig selv efter i sømmene. Har jeg været ærlig overfor mig selv i mine handlinger i dag?

Jeg kommer i tanke om de to situationer, hvor jeg var i tvivl om, jeg skulle sætte nogle mennesker på cc på mailen. Hvorfor valgte jeg egentlig at gøre det?

Da går det op for mig, at jeg gjorde det for at bevise mit værd, styrke mit selvværd – “kan alle se, hvor dygtig jeg er” – “se, hvad jeg har præsteret”.

Det opleves befriende at afsløre mig selv. Erkendelsen gør godt. “Lille skat, har du virkelig brug for at høste anerkendelse i det ydre? At bevise over for andre – som ikke har sat spørgsmålstegn ved dig og din måde at være på – bevise at du er god nok?” Tilsyneladende.

Det er jeg klar til at ændre. Jeg skærper min opmærksomhed på at sende mails til de rette personer samt i enhver anden situation at hvile i mig, lade tilliden til mig selv fylde. Jeg er taknemlig for at have set min lære.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme, eller rettere fortrænge, det som jeg udmærket godt ved: Hvis jeg vil leve i kærlighed til mig selv, må jeg være vedholdende og disciplineret i min mentalhygiejne.
Læs mere

I forestillingernes vold

Jeg har levet med hoved-halskræft i 8 år, med sine ups and downs rent helbredsmæssigt. Da jeg blev diagnosticeret, fik jeg besked om, at jeg ikke skulle regne med at have mere end 3 måneder tilbage af dette liv.Mit liv har efter en barsk barndom været en lang række af positive konstruktive læreprocesser, af hvilke jeg i høj grad har profiteret. Der har selvfølgelig også været nogle tilsyneladende negative perioder, men de har til syvende og sidst affødt en positiv høst.
Læs mere

Erkendelsen er det første skridt

Jeg har det meste af mit voksne liv gået med en følelse af ikke at passe ind, hverken ude eller hjemme eller blandt familie eller venner. Havde en forestilling om, at jeg skulle være som dem, jeg var i blandt, at jeg skulle tilpasse mig. Dette har affødt en uro i mig, som jeg har dulmet med diverse afhængigheder, særligt sødt.
Læs mere

Jeg gav mig selv ærlighedens gave

Back To Top