Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Jeg opdagede heldigvis min tilsidesættelse af mig selv

Jeg havde i en periode arbejdet alt for meget. Jeg havde tilsidesat mig selv, min familie, venner og praktiske gøremål i min arbejdsiver. Jeg var opslugt af arbejdet og nød fordybelsen.

Da det gik op for mig at jeg – igen – havde prioriteret efter lyst og ikke efter behov – blev jeg ked af det. Det har før haft fysiske konsekvenser (=sygdom) for mig at nedprioritere mine behov. Jeg var altså i et tilbagefald af gammel destruktiv adfærd. Det gjorde ondt at opdage.

Jeg oplevede selvmedlidenhed og passivitet. Hvad skulle jeg gøre? Hvordan skulle jeg komme videre?

Så huskede jeg fra et kursus i Mentalhygiejnisk Træning, at når jeg erkender, at jeg er i et tilbagefald i gammel adfærd, så er det et fremskridt. Og har jeg først opdaget en uønsket adfærd, har jeg også muligheden for at ændre den ved at handle.

Jeg kunne vælge at hænge fast i selvmedlidenheden over tilbagefaldet, eller jeg kunne glædes i, at jeg havde set tilbagefaldet og fokusere på det nye, jeg kunne gøre i stedet. Jeg valgte det sidste og kom videre ved at vælge mig selv til.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme, eller rettere fortrænge, det som jeg udmærket godt ved: Hvis jeg vil leve i kærlighed til mig selv, må jeg være vedholdende og disciplineret i min mentalhygiejne.
Læs mere

I forestillingernes vold

Jeg har levet med hoved-halskræft i 8 år, med sine ups and downs rent helbredsmæssigt. Da jeg blev diagnosticeret, fik jeg besked om, at jeg ikke skulle regne med at have mere end 3 måneder tilbage af dette liv.Mit liv har efter en barsk barndom været en lang række af positive konstruktive læreprocesser, af hvilke jeg i høj grad har profiteret. Der har selvfølgelig også været nogle tilsyneladende negative perioder, men de har til syvende og sidst affødt en positiv høst.
Læs mere

Erkendelsen er det første skridt

Jeg har det meste af mit voksne liv gået med en følelse af ikke at passe ind, hverken ude eller hjemme eller blandt familie eller venner. Havde en forestilling om, at jeg skulle være som dem, jeg var i blandt, at jeg skulle tilpasse mig. Dette har affødt en uro i mig, som jeg har dulmet med diverse afhængigheder, særligt sødt.
Læs mere

Jeg opdagede heldigvis min tilsidesættelse af mig selv

Back To Top