Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Jeg skaber min kærlighed

Jeg ville så gerne have kærlighed i mit liv, og de eneste definitioner af kærlighed jeg stødte på var noget som blev tildelt mig, noget som kom dryssende ned fra himmelen. Dryssende som stjernestøv hvis det var Guds mening.

I træningsprogrammet, som er beskrevet i bogen “Dine valg er dit liv – hvordan vælger du?” modtog jeg en anden vinkel på det.

Det startede med kort 25 der påpeger det, at handle konstruktivt i overensstemmelse med dine egentlige behov. Hvis jeg markerer mine grænser ud fra mine sande behov, så modtager jeg en konsekvens, en effekt eller et resultat. Jeg modtager respekt.
Jo dygtigere jeg bliver til at respektere mine sande behov, jo nemmere får jeg adfærden integreret, så jeg lever den og ér respekt.

Kort 30 fortæller at handlingen på sorg er omsorg, og lever jeg min omsorg ud fra mine sande behov, så bliver jeg tillid.

Tillid og respekt er noget jeg selv kan skabe igennem mine adfærdsmønstre.
Tillid og respekt er mit konstruktive resultat efter at have gjort det rigtige overfor mig selv (dvs. levet mine oprindelige sande følelsesmæssige behov). Tillid og respekt er på den måde, både noget jeg giver til mig selv og andre, men det er også det, jeg modtager fra mig selv og andre. Tillid og respekt er konkrete måder at bruge adfærden på. Tillid og respekt er effekten af en fysisk eller mental handling på en følelsesmæssig oplevelse.
Jeg skal så bare vide hvad den følelsesmæssige oplevelse fortæller – det er dét der er den egentlige opgave.
For træningsprogrammet har den vinkel at tilliden og respekten – altså kærligheden – den kommer som en konsekvens helt af sig selv. Det gav mening for mig.

Det var et vendepunkt i mit liv.
Tænk engang – kærlighed kommer ikke dryssende – kærlighed er noget jeg skaber.
Endelig fik jeg forståelsen for mit potentiale. Jeg giver kærlighed til mig selv og andre, jeg modtager kærlighed fra mig selv og andre – fordi det er det jeg tiltrækker i gennem min handling. Intet er tilfældige omstændigheder.

Min opgave er i bund og grund at lære mine følelser rigtigt at kende, så jeg kan bruge dem til at navigere efter, og lære at sortere mine forestillinger om lystbetonet behov fra, og lære hvad mine egentlige sande behov er – det er at leve kærligheden.

Okay, det lyder enkelt og det er enkelt, og fordelen er at kærligheden viser sig med det samme når jeg rammer plet. Den venter heldigvis ikke på at jeg har lært det hele. Den afregner med det samme. Hver gang jeg gør det rigtige for mig i løbet af dagen, så belønnes jeg med en tilfredshed, en væren, en lykke, en glæde. Jeg healer og gør mig hel, jeg er skaberen af min kærlighed.

Kort 20
Følelsen glæde, skabt på et sandt grundlag, signalerer healing. Healing finder sted i fred, harmoni og lyksalighed. Sand glæde opnås ved positiv handling, på de signaler du modtager, og du bliver kærlighed.
Handl positivt

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Jeg skaber min kærlighed

Back To Top