Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Lysten behøver ikke at drive værket

Jeg kunne næsten ikke vågne i dag – tung, langsom og med hovedet under armen fik jeg ordnet noget vasketøj og vandet blomster. Så gik jeg helt i stå og havde brug for en middagslur – hvilket jeg heller ikke blev friskere af.

Jeg kan godt lide at slappe helt af, og det er i orden for mig at have nogle dage, hvor det ikke bliver til så meget, men lige i dag havde jeg en aftale om at færdiggøre en opgave, der krævede noget mentalt af mig.
I den tilstand som jeg befandt mig i, ja så var det noget op ad bakke, og jeg overvejede om det var modstand på opgaven, noget fysisk eller noget helt andet, der udløste min oplevelse af dvaskhed.

Jeg trak et kort, mens jeg spurgte mig selv, hvad der kunne være årsagen – og svaret blev kort 3-1.

Det jeg oplevede, at kortet fortalte mig var at jeg skulle undgå at kæmpe, men heller ikke bare lade stå til og lade lysten styrer slagets gang – for erkendelsen overfor mig selv var, at jeg slet ikke havde lyst til den opgave, jeg havde faktisk fortrudt at jeg havde sagt ja, og jeg prøvede at undgå den.

Jeg tænkte tilbage på episoden, dengang jeg sagde ja til den og huskede oplevelsen af, at denne opgave er min opgave, den svarer til mine evner og kompetencer – den er min, fordi det er det rigtige at gøre her.

Fra tidligere ved jeg at der er stor forskel på hvad jeg har lyst til, og hvad der er det rigtige at gøre.
Jeg har gjort mig masser af erfaring i at følge lysten, og den tilfredsstillelse det giver på den korte bane. Det jeg kunne lære her, det er at gøre noget nyt og anderledes og dermed få et andet resultat.

Kort 3 hjalp mig til at huske mit oprindelige motiv, at lade mig leve det liv, hvor jeg gør det rigtige. Det rigtige, som var at konfrontere lysten. Jeg erkendte mine egentlige behov for at bruge mine evner og kompetencer.
Jeg kunne nu investerer min tillid og respekt i mine handlinger, som giver afkast på den lange bane.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Lysten behøver ikke at drive værket

Back To Top