skip to Main Content

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Tør du følge din intuition?

Mine sko var gået i stykker, og jeg overvejede at lave en reklamation til butikken.
Jeg sparrede med et menneske om mine overvejelser og blev rådet til at gå til en skomager og få lavet skoene. Jeg valgte at lytte til rådet.

Skomageren ville først ikke lave skoene. Han mente ikke reparationen ville være holdbar. På mit ønske sagde han dog ja til opgaven. Jeg tvivlede på om det var den rette løsning, da jeg hørte, hvad reparationen kostede. Lidt over halvdelen af skoens pris fra ny. Jeg valgte at få skoene repareret med det samme, da jeg ikke gad at tage dem med hjem, derefter ringe til butikken (jeg havde glemt min telefon) for måske at høre, at de ikke kunne hjælpe og så skulle tilbage til skomageren. Jeg valgte den lette og dyre løsning.

Da jeg kom hjem, ringede jeg til butikken, hvor jeg havde købt skoene. De var hjælpsomme og forstående og opfordrede mig til tage et billede af reparationen og sende det til dem. Måske ville skofirmaet, der har lavet skoen, betale reparationen. En anden gang kunne jeg også sende skoene til dem, og firmaet ville så vurdere om der var belæg for at give et par nye sko.

Nu kan jeg se, at jeg valgte at overhøre de signaler jeg modtog. Første signal var at kontakte skofirmaet først. Andet signal var skomagerens nej til opgaven i første omgang. Tredje signal var den høje pris på skoreparationen.

Helt fra starten lyttede jeg mere til den andens råd, end til min indre stemme. Jeg forestillede mig helt ubevidst, at det ville være ubehageligt og konfronterende at kontakte butikken.
På den måde kom jeg til at udvise uansvarlighed overfor min egen intuition.
Jeg ønskede at “springe over hvor gærdet var lavest” og oplevede derfor utålmodighed, da jeg kunne fornemme, at jeg skulle slæbe rundt på de sko hele dagen.
Så i stedet for lod jeg dovenskaben og andres meninger fylde for meget.

Det gode er, at jeg kan vælge at lære af situationen, så jeg handler anderledes næste gang. Det vælger jeg. Og så er der jo alligevel kommet noget godt ud af situationen.

Det vil altid være mit ansvar, om jeg vælger at lytte til et råd eller ej.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

At tilpasse og justere med respekt

Vi var en gruppe mennesker, der skulle samarbejde, og jeg havde et ønske om at lægge vores fremtidige møder på et bestemt tidspunkt - som den eneste. Alle andre ville gerne mødes på et andet tidspunkt. Det passede mig dårligt, jeg oplevede det som stressende at skulle nå frem til…

Læs mere

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme,…

Læs mere

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig “Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!” Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at: “Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.” Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv: “Jeg…

Læs mere
Back To Top