skip to Main Content

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Mine valg er mit liv

Søndag eftermiddag blev jeg pludselig småirritabel.
Jeg indså nemlig at jeg ikke ville nå de sidste af de gøremål, som jeg havde sat mig for – og inden jeg begyndte at give andre og andet skylden for at jeg var blevet forstyrret, så trak jeg et kort: 26-6.

Jeg erkendte, at jeg ikke nåede at læse og skrive det, som jeg havde sat mig for, men til gengæld så fik jeg ordnet ting som jeg havde udsat længe.
Jeg fik gjort ovnen ren, jeg tog mig tid til at have gæster, jeg fik vasket tøj, lavet mad og de andre opgaver som jeg havde sat mig for.

Så nej, desværre nåede jeg ikke at støvsuge og rydde op i mine mail-postkasser.

Men hvilket tankesæt ville gøre mig mest tilfreds:

  1. “Hvor irriterende at jeg ikke fik ordnet alt, og hvornår skal jeg måske så gøre resten – mon jeg tilsidesatte mig ved at hygge for meget?”
  2. “Hvor dejligt at jeg fik rengjort den ovn – den har jeg gået rundt om i et stykke tid. Det var hyggeligt at småsnakke og møde mennesker, som jeg ikke har set længe – og de sidste opgaver gik faktisk hurtigere end jeg havde ventet. Jeg håber, at jeg een af dagene pludselig bare er i gang med at støvsuge og/eller rydde ud i mine mails.”

Mine valg er mit liv – jeg vælger den positive vinkel.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

At tilpasse og justere med respekt

Vi var en gruppe mennesker, der skulle samarbejde, og jeg havde et ønske om at lægge vores fremtidige møder på et bestemt tidspunkt - som den eneste. Alle andre ville gerne mødes på et andet tidspunkt. Det passede mig dårligt, jeg oplevede det som stressende at skulle nå frem til…

Læs mere

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme,…

Læs mere

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig “Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!” Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at: “Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.” Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv: “Jeg…

Læs mere
Back To Top