Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

At få mod til at være et røvhul

Jeg viste godt hvad den bedste løsning ville være, men jeg forestillede mig også hvad de andres reaktion ville være, hvis jeg gik efter den løsning.
De ville være pisse sure, forudrettet, aggressive og mopsede.
De ville se mig som en forræder, en modstander og en kværulant.
De ville gå i forsvar, skælde mig ud og lave alliancer mod mig.
De ville tage afstand til mig, ignorere mig og de ville ikke længere kunne lide mig.

Jeg tænkte situationen igennem igen – hvis jeg kun gjorde noget af løsningen, så ville de blive mindre sure.
Men når det næste problem opstod, og jeg måtte trække resten af løsningen frem af skuffen – ville de så takke mig for at have delt problemet op og udskudt det?
Næppe.

Jeg trak kort nr. 6-2.

Jeg havde modstand på at gå efter den bedste løsning, fordi jeg var helt sikker på hvordan reaktionen ville blive.
Min hjerne begyndte at diskutere med sig selv: “Men hvorfor var jeg egentlig sikker på at de ville blive sure? Det kunne jo være en forestilling. Kunne jeg undgå at de blev sure? Nej sikkert ikke. Kunne jeg undgå at jeg blev sur? – Ja, hvis jeg var fast besluttet på hvad jeg ville gøre, hvis jeg præsenterede mine overvejelser og var ærlig, så kunne jeg nøjes med at forholde mig til min egen læreproces. Den læreproces som hedder at stå ved mine oplevelser, føre dem ud i livet, se hvad resultater bliver – og vær’ fuldstændig ligeglad med de andres meninger.”

Det blev tydeligt for mig, at min egentlige lære i denne hændelse var at stå ved mig – og så tage de andres reaktioner oppefra og nedefter. Jeg måtte have modet til at være et røvhul. Jeg fik en forståelse for min modstand og mine forestillinger.

Jeg havde ro på da jeg præsenterede min løsning. Jeg gjorde det klart, tydeligt og hurtigt. Jeg trak essensen op og spurgte om der var nogen kommentarer.
De svarede at de var sure og skuffede, men at det måske ikke kunne være anderledes.

Jeg oplevede styrken og friheden da jeg svarede: “Nej, det kan desværre ikke være anderledes”.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

At få mod til at være et røvhul

Back To Top