Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Beslutsomhedens perspektiv

Jeg havde taget en beslutning om at udføre en opgave.
Jeg sagde i tidernes morgen ja til en bestemt type opgave, fordi jeg mente, at jeg kunne tilføre den noget til gavn for det samlede resultat.
Når jeg har besluttet mig, så gør jeg – også selvom det trækker tænder undervejs.
Så den sidste sætning i kortets tekst har altid været vigtig for mig – jeg ser nemlig mig selv som en beslutsom person.

Da jeg læste kortet igen, da opdagede jeg, at der også er en startlinje. At beslutninger kan ændres i takt med min virkelighed. Den havde jeg næsten glemt.
Havde min virkelighed ændret sig siden tidernes morgen? Ja, kom svaret fra mit indre, tiden er kommet, hvor du har brug for at gøre status på den opgave.

  • Er opgaven lige nu den samme som dengang, da jeg sagde ja til den?
  • Har jeg reelt tilført noget?
  • Har det været til gavn for det samlede resultat?
  • Hvad er min egen egentlige lære i denne opgave?

Mine svar blev:
– Ja, opgaven er lige nu næsten den samme, men der er tegn på forandring.
– Ja, jeg mener, at jeg har tilført opgaven noget af kvalitet.

  • Jeg er ikke sikker på, at det har været til gavn for det samlede resultat. I virkeligheden så ved jeg jo ikke, hvordan det var gået uden mig. Så det ønske om “at være til gavn” lyder i denne sammenhæng som falsk ydmyghed, hvilket fører til næste spørgsmål: Har jeg været ude for at vise “hvor god jeg er” i håb om, at nogle kunne lide mig – eller måske for at undgå at nogle ikke kunne lide mig?
  • Dvs. min egentlig lære her er at skelne. Skelne imellem at give en hånd på det rette tidspunkt og trække hånden til mig, når min del er udført.
  • Min egentlige lære i denne opgave, det er at stoppe i tide. Virkeligheden er ved at ændre sig, og da motivet også er lidt flosset i kanten, så er tiden kommet til en ny beslutning: Jeg drosler ned på den opgave og varsler mit exit med rettidig omhu.

Jeg er stadigvæk beslutsom 🙂

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Beslutsomhedens perspektiv

Back To Top