Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Hvad er kærlighed?

Jeg har trukket dagens Positivkort.
I bogen Retningsviser & Appetizer står en uddybning af kortteksten, og der hæfter jeg mig ved ordene, at kærlighed ikke indeholder nogen form for tilsidesættelse overhovedet.

Ordene har jeg med mig gennem dagen og bestræber mig på at leve dem.

Alligevel tager jeg mig i at udføre et andet menneskes pligter senere.
Hov, hvad skete der lige der? Mens jeg udfører opgaven, når jeg at bilde mig selv ind, at det er ok – personen er træt, har ondt i kroppen og masser af andre gøremål.

Men så husker jeg på ordene fra Retningsviser & Appetizer: “Ingen tilsidesættelse overhovedet” og ved, at det netop er det, jeg har gjort. Tilsidesat mig selv.

Men jeg ved også, at i erkendelsen af min tilsidesættelse ligger tilgivelsen af mig selv. Det at jeg ser, hvad jeg har gjort, frigør mig fra straffende bedømmelse af mig selv.

Før i tiden ville jeg slet ikke have opdaget, at jeg tilsidesatte mig selv ved en sådan handling, så der er klart fremskridt. Nu skal jeg bare lære at få stoppet mig selv, inden der går automatpilot i den og “hvor er det synd for dig, nu skal jeg nok ordne det”.

Det er jo en bjørnetjeneste, der går ud over mig selv – og går ud over personen, der ikke lærer eller får lov til at tage ansvar for sine opgaver.

Der er plads til forbedring – og jeg er taknemlig for at kunne se læreprocesserne og fremskridtene.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Hvad er kærlighed?

Back To Top