Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Jeg blev forfulgt – og slap væk

Jeg føler mig forfulgt, og det er svært at slippe væk. Det er som om en skygge jager mig og er med mig uanset, hvor jeg går. Jeg bliver forfulgt af mine egne tanker, der myldrer rundt i hovedet og ikke giver mig ro. Tankestrømme, der drukner min hjerne og får mig til at søge efter hjælp, en livredder “hjæælp – jeg kan ikke få ro, stilhed, hjælp mig!”

Jeg kan ikke være nogle steder, der er masser af lyntog, der drøner rundt i mit hoved lastet med ord og sætninger – hele, halve, nogle giver mening, andre ikke. Det nytter ikke at flytte mig fysisk eller at gøre noget andet – tankerne følger bare med.

Jeg søger ly i meditationen. Endelig stilhed. Og hvile, ro og healing. Jeg får lukket for støjsenderen i mit hoved, flytter fokus til mit åndedræt, der roligt og rytmisk hjælper mig ind i stilhedens velsignede land. Her kan jeg mærke mig, min krop, min sjæl, hele mig og harmonien strømmer til mig fra Universets livgivende kilder. Åhh, det er velsignende.

Ét er uroen i mit hoved, ja, i hele min krop, mit tempel, som forstyrrer mig – noget andet er, at støjen forhindrer mig i at lytte til min indre stemme, min intuition. Støjsenderen forhindrer mig også i at lytte til Universets guidninger til mig. Min intuition samt Universets vejledninger hjælper mig med at være kærlighed – leve tilliden og respekten til mig selv og dermed til andre. Og med en konstant ordstrøm i mit hoved er det umuligt for mig at høre hjælpen fra min intuition og Universet.
Derved får jeg drevet mig selv ud på livets side- og omveje, alting tager længere tid, bliver mere besværligt end hvis jeg vælger at gå på livets vej, som er kærlighedens vej.

Jeg mærker mit åndedræts beroligende lyd, og jeg bringer meditationens ro og stilhed videre med mig ind i hverdagens gøremål og får stoppet talekværnens summen.
Jeg lytter og er åben over for Universet og min indre stemme.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Skal jeg kunne nå dem eller skal jeg hellere kunne nå mig selv?

Jeg levede i en lang periode i dyb angst for at miste et menneske, der står mig nær. Jeg kunne græde over alt det jeg måske havde gjort forkert, alt det jeg burde have gjort, og alt det jeg ikke gjorde, rækken af paranoide forestillinger er lang. Og i stedet for, som jeg håbede på, at holde mennesket tæt på endte det med det modsatte, at mennesket faktisk flyttede langt væk, og kontakten blev sjældnere.
Læs mere

Mand 64 år

Jeg befandt mig i en situation, hvor jeg måtte erkende, at jeg var faldet tilbage i gamle adfærdsmønstre. Jeg var blevet tiltagende fokuseret på det materielle og tillagt det større og større betydning. Noget som slet ikke harmonerer med mit livssyn. Det var kommet snigende. Jeg havde valgt at glemme, eller rettere fortrænge, det som jeg udmærket godt ved: Hvis jeg vil leve i kærlighed til mig selv, må jeg være vedholdende og disciplineret i min mentalhygiejne.
Læs mere

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Jeg blev forfulgt – og slap væk

Back To Top