Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Jeg har en aftale med mig selv

Jeg oplevede mig i en periode ked af det, irriteret og fik ikke lavet det jeg skulle. Det accelererede i mig, og jeg blev mere og mere irritereret på mig selv: “ Hvorfor kunne jeg dog ikke bare få gjort det, jeg skulle?” -”Hvor svært kunne det være?”

Jeg oplevede behov for at gøre noget, bryde ud af den negative situation, de dårlige energier, jeg havde skabt for mig selv. Jeg var godt klar over, at jeg havde behov for hjælp udefra for at bryde cirklen. Noget der kunne give mig et skub i den rigtige retning.

Jeg kom i tanke om Positivkortene og vidste, at der var hjælp at hente.
Jeg trak kort nr. 18-4, og om aftenen gik årsagen til mit humør op for mig.

Jeg havde ikke fået holdt min aftale med mig selv om hver dag at beskæftige mig med mentalhygiejnisk træning på den ene eller anden måde.
Jeg oplevede at miste min energi og lod mig friste til at bedømme andre mennesker, tænke negative tanker om mig selv og andre samt blive vred, selvom der ikke var grund til vrede. Jeg brugte vreden som forsvarsmekanisme overfor andre følelser, jeg tilsyneladende ikke kunne håndtere.

Det var en lettelse at få erkendt mig overfor mig selv. Det skabte klarhed og gav ny energi. Dagen efter var jeg tilbage på ansvarlighedens spor igen og holdt min aftale med mig selv.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Jeg har en aftale med mig selv

Back To Top