Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Jeg tager ansvar for at sætte rammer for mit arbejde

Fredag eftermiddag, lige før jeg skulle gå fra job, måtte planen for mandagen ændres. Jeg oplevede vrede og symptomer på stress og søgte anerkendelse hos mine kolleger for at rense mig selv for skyld over ændringen.

Jeg lagde en ny plan og gik frustreret fra job.

Da jeg kom hjem trak jeg kortet 26-6.

Jeg kunne umiddelbart ikke se noget positivt i situationen. Jeg havde lyst til at slappe af og glemme alt arbejdet.

Men jeg har indset, at det der er positivt ikke nødvendigvis er det, der er behageligt. OG at jeg er her for at lære, ikke for at bevise noget. Så derfor satte jeg mig ned og tænkte det hele igennem.

I min frustration havde jeg prøvet at lægge skyld og ansvar fra mig og bildt mig selv ind, at det var de andre jeg var vred på. Men den jeg egentlig var vred på, var mig selv. Jeg havde hele ugen  ladet mine arbejdsopgaver flyde over i hinanden og skabt rod i mit hovede og i min kalender. Det at mandagens plan måtte ændres var bare en konsekvens af mine egne utydelige rammer/grænser.
Nu kunne jeg se på hændelsen som et signal til mig selv om at skabe gode rammer for mit arbejde, for på den måde at  give mig selv mulighed for at opløse stress/fortravlethed og glædes i arbejdsopgaverne.

Jeg kunne nu tilgive mig selv for at have tilsidesat mine behov i min arbejdssituation.

Dagens tanke er skrevet af

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Jeg tager ansvar for at sætte rammer for mit arbejde

Back To Top