Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Mine valg er mit liv

Søndag eftermiddag blev jeg pludselig småirritabel.
Jeg indså nemlig at jeg ikke ville nå de sidste af de gøremål, som jeg havde sat mig for – og inden jeg begyndte at give andre og andet skylden for at jeg var blevet forstyrret, så trak jeg et kort: 26-6.

Jeg erkendte, at jeg ikke nåede at læse og skrive det, som jeg havde sat mig for, men til gengæld så fik jeg ordnet ting som jeg havde udsat længe.
Jeg fik gjort ovnen ren, jeg tog mig tid til at have gæster, jeg fik vasket tøj, lavet mad og de andre opgaver som jeg havde sat mig for.

Så nej, desværre nåede jeg ikke at støvsuge og rydde op i mine mail-postkasser.

Men hvilket tankesæt ville gøre mig mest tilfreds:

  1. “Hvor irriterende at jeg ikke fik ordnet alt, og hvornår skal jeg måske så gøre resten – mon jeg tilsidesatte mig ved at hygge for meget?”
  2. “Hvor dejligt at jeg fik rengjort den ovn – den har jeg gået rundt om i et stykke tid. Det var hyggeligt at småsnakke og møde mennesker, som jeg ikke har set længe – og de sidste opgaver gik faktisk hurtigere end jeg havde ventet. Jeg håber, at jeg een af dagene pludselig bare er i gang med at støvsuge og/eller rydde ud i mine mails.”

Mine valg er mit liv – jeg vælger den positive vinkel.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Mine valg er mit liv

Back To Top