Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Om at komme i gang med en opgave

Jeg oplever det til tider kan være svært at komme i gang med den egentlige opgave. Der kan være rigtig mange overspringshandlinger, som kan stå i vejen. Det kan være svært at se skoven for bare træer, det kan være svært at vælge, hvor jeg skal begynde.

Alt for ofte bliver det de mest forefaldende opgaver, der bliver løst først eller måske de mest ufarlige. Jeg har nemlig en oplevelse af, at opgaver, som jeg oplever svære, eller hvor jeg har svært ved at forudse resultatet, har det med at blive skubbet i baggrunden. Det samme gælder opgaver, der indebærer konfrontationer med statister eller økonomiske udfordringer. Det kan også være opgaver, jeg oplever, ikke genererer den store værdi for mig, hermed tænker jeg ikke på økonomisk værdi, men på personlig værdi eller værd.

Jeg har trukket kort 18-4, der handler om at erkende sig.

Og erkendelse er lige præcis, hvad jeg i dette sekund foretager mig. Når jeg erkender mig, altså siger tingene højt, åbnes mine øjne for, hvad det er der sker. Allerede mens jeg skriver det her, oplever jeg, hvordan indsigten øges. Jeg får klarhed på et af mine mønstre i min adfærd og modstanden på at komme i gang med opgaven opløses.

Dagens tanke er skrevet af

Henrik Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
henrik@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Om at komme i gang med en opgave

Back To Top