Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Om at pege fingre af andre

Jeg oplevede på et tidspunkt, at jeg brugte en masse tid på negative tanker i forhold til personer omkring mig. Det kørte som en konstant indre stemme, hvor jeg bedømte andre mennesker. Det handlede om deres udseende, hvad de sagde, og hvad de ikke sagde og deres måde at opføre sig på.

Jeg fik en oplevelse af, at de negative udsagn mere handlede om mig selv end om andre. Det var som om, at når jeg pegede fingre af andre, var det egentlig mig selv jeg nedgjorde. Da jeg begyndte at få øjnene op for det, blev det muligt for mig at  dreje på kanalvælgeren. Jeg kunne se, at min indfaldsvinkel altid var den samme, nemlig det negative. Jeg sagde til mig selv, at det måtte stoppe, og at jeg fremover ville vælge den positive indfaldsvinkel. Det indstillede jeg så min kanalvælger på.

Jeg kom til at tænke på følgende sætning fra Dine valg er dit liv – hvordan vælger du?: Se på din hånd næste gang du peger, og beslut dig for at se i den retning flest fingre peger.

Når jeg tænker på andre mennesker bestræber jeg mig på at vælge den positive side og i min samtale med andre undlader jeg at kommentere på negative udsagn om andre mennesker, i stedet bringer jeg et andet emne på banen, som indeholder en positiv historie. På den måde oplever jeg, at jeg respekterer mig selv.

Jeg oplever nu, at jeg har fået en kærlighedsaffære med mig selv.

Dagens tanke er skrevet af

Henrik Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
henrik@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Om at pege fingre af andre

Back To Top