Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Skidt tilpas der faktisk betyder restitution

Jeg havde det skidt.
Jeg oplevede mig tung, træt og utilpas. Jeg syntes, at jeg burde være mere aktiv og energifyldt – jeg havde ikke tid til at være doven.
Jeg ønskede at få en metafysisk indfaldsvinkel på det og trak derfor et kort. Det blev nr. 6-2.

Umiddelbart mente jeg ikke, at kortets tekst gjorde mig klogere, men jeg erkendte dog, at jeg havde været noget distanceret fra at opleve min krops signaler på det sidste.
Jeg lagde mig på min seng – gav mig selv en krammer – og spurgte mig, hvordan jeg egentlig havde det.
Musklerne begyndte at slappe af, og jeg opdagede, hvor spændt jeg var i hofterne, ved skulderbladene og selv musklerne i benene og armene var anspændte.
Nogle tårer løb fra mine øjne – om det var et slip eller af selvmedlidenhed, det ved ikke jeg, men det er faktisk også lige meget — for jeg havde givet mig lov til at opleve mig.

Min krop var anspændt, brugt og uoplagt – det var rigtigt nok. Da jeg begyndte at opleve mig, så kunne jeg også respektere min krops signaler.
Min hjernes snak om – hvorfor gør du ikke bare dit og dat – den fik mundkurv på og blev stoppet, da jeg gav mig til “bare” at opleve.
Min krop fik frihed til at have det, som den nu havde brug for – og i stedet for at spørge hvorfor, så fik min hjerne en ny opgave:
Nemlig, at tilgive mig for at have overhørt signalerne fra min krop, og derefter at finde ud af, hvordan jeg kunne give mig mulighed for at restituere, på den bedst mulige måde.

Her modtog jeg forståelsen for, at det var kort 6, som jeg trak.
Jeg giver slip i altid at være hjerneklog, og bestræber mig fortsat på at være kropsklog – at opleve livet.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Skidt tilpas der faktisk betyder restitution

Back To Top