Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Søvn eller hvile

Jeg havde lagt mig til at sove, men jeg lå og vendte og drejede mig.
Jeg blev mere og mere irriteret over, at jeg fortsat var vågen. Jeg blev bekymret for, om jeg nu ville være frisk nok til den næste dag, der ventede mig.

For at skabe distance til mit tankemylder, stod jeg op og trak et kort: 26-6.
Jeg oplevede umiddelbart, at kortets tekst som noget, der slet ikke havde noget med mig at gøre, men så kom jeg i tanke om emnets tekst i bogen: Dine valg er dit liv, hvordan vælger du?– det gav pote.
Der stod, citat:
“Jeg vil lige her nævne, at jeg aldrig lægger mig til at hvile, fordi jeg er træt. Jeg lægger mig altid for at blive frisk og udhvilet. Tidligere var det sådan, at jeg lagde mig, fordi jeg var træt og når det skete var resultatet ofte, at det var endnu værre, når jeg vågnede. Du får alt, hvad du beder om.”

Det var slet ikke sikkert, at jeg havde reelt brug for søvnen. Min sjæl og mit sind kunne måske være tilstrækkelig frisk, selvom jeg “kun” havde hvilet mig det meste af natten.

Jeg læste de få linjer igen, lagde hovedet på pude – og det sidste jeg husker var mine tanker: “Lad mig modtage den perfekte hvile og lad mig modtage den perfekte mængde energi i morgen, så jeg kan udføre mine opgaver tilfredsstillende”.

Dagens tanke er skrevet af

Mette Petersen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
mettep@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Søvn eller hvile

Back To Top