Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Styrken i at sige det højt

Der kan være mange grunde til at være stille i selskab med andre mennesker. Sker det i sandhed, opleves det fantastisk, sker det fordi du holder dig tilbage, er det destruktivt.

Det er en situation, jeg ofte har været i, og som jeg altid har oplevet var ok. Jeg har vist mine dyder på anden vis, var det jeg tænkte. Jeg har ofte fået prædikatet, at jeg var en stille person og det accepterede jeg. Min oplevelse af det var, at når andre havde lagt ord på, så behøvede jeg ikke gentage det, og måske var mit bidrag ikke relevant mere. Der var mange undskyldninger for ikke at sige noget.

På et tidspunkt begyndte jeg at opleve mig overset, puttet i en bås, som den stille og rolige person, der passede sine ting, og som bare ikke sagde så meget.

Da jeg blev bevidst om det, kunne jeg begynde at ændre denne tilstand. Jeg øvede mig. I begyndelsen aftalte jeg med mig selv, at jeg skulle sige mindst en ting i alle de sociale sammenhænge, jeg indgik i. Og snart oplevede jeg, at det virkede. Det, som jeg i begyndelsen havde pålagt mig selv, begyndte at opleves som en frihed, og jeg fik snart mod på at komme med flere indlæg.

Jeg oplevede også, at de andre gad lytte til, det jeg sagde. Så det jeg tidligere havde oplevet som værende ok, var mere et tilsyneladende ok. Der var altså noget jeg holdt tilbage, som jeg nu siger højt.

Dagens tanke er skrevet af

Henrik Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
henrik@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Styrken i at sige det højt

Back To Top