Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Tør jeg?

Det er nemt at lægge planer, både til de daglige gøremål “hvad skal der handles ind til i dag?” – “Hvad skal vi spise?” – “Hvornår skal vi invitere til fødselsdag?” – “Hvem kører børnene til svømning?” – “Hvem tilmelder os til arrangementet?” osv.

Og de langsigtede planer “Hvad skal vi lave i efterårsferien – hvad vil vi gerne – og hvad kunne være sjovt at gøre til sommer?” – “Og hvordan skal konfirmationen være – hvordan vil vi gerne have den?” – “Hvad vil vi gerne om 3-5 år, vil vi blive boende eller flytte til noget mindre eller større – hvad er vores værdier? Er det en god idé at videreuddanne sig – er økonomien til det? Eller skal vi hellere rejse noget mere –
ud og opleve verden?”

Det er som om planlægningen bare dumper ned i hovedet af sig selv. Forslag og ideer står i kø for at komme først i rækken og blive hørt “Tag mig, tag mig”. Det presser på hovedet og kan til tider opleves ulideligt med al den aktivitet. “Så ti dog stille, tanker!”

Med årene har jeg øvet mig i ikke at lægge planer – med mere eller mindre held.
Forståelsen for vigtigheden af at være fuldt tilstede i nuet er heldigvis voksende – ligesom forståelsen for at den totale tilstedeværelse i nuet er fri af “hjerneplaner”.
Så lige nu øver jeg mig i at tømme hjernen for tanker, mærke hvert åndedræt og lade mig guide af Universet.

Jeg oplever det angstprovokerende – ikke at planlægge min dag, ikke at vide hvad jeg skal gøre – så er det jo ikke mig der bestemmer! Det kunne godt nok være nemmere at leve det – der er langt fra teori til praksis, oplever jeg.

For mit vedkommende handler det om at turde give slip i styring og kontrol – give slip i følelsen af at have styr på tingene, mit liv, følelsen af at det er mig, der kontrollerer situationerne – turde slippe det og i stedet turde leve ud fra, hvad min intuition fortæller mig. Turde leve tilliden. Tilliden til mig selv, tilliden til at Universet vil mig det godt, tillid til at jeg mestrer de oplevelser, jeg får her i livet.

De øjeblikke, hvor det lykkes, er saliggørende. I de øjeblikke ved jeg, at det er det rigtige for mig. Det giver mening. Livet giver mening.

Når jeg tør slippe mit forsøg på styring og kontrol af mig selv og mine omgivelser – det forsøg på et sikkerhedsnet jeg spænder ud under mig selv og andre, men som også kan bruges til fastholdelse og overbeskyttelse – når jeg i stedet for tør åbne op og tør skabe stilhed i mit indre til at lytte til signalerne, mine impulser, min intuition – så har jeg svarene i mig, mine guidelines i livet. Så er det ikke hovedet, der styrer med “hjerneplaner” men hjertet, der viser vejen.

Turde tilliden, leve den – ved at respektere min intuition – det vil sige mig selv.

Tør jeg? Ja, jeg tør ikke andet.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Fra tilsidesættelse til læring og ny indsigt

Jeg er god til at være mig“Jeg er sgu’ blevet ret god til at være mig!”Det fortalte jeg mig selv og trak kort 8 som siger, at:“Kærlighed er tillid og respekt, få en kærlighedsaffære med dig selv. Tænk positivt.”Ja, jeg nikkede genkendende til mig selv:“Jeg kan sige fra, jeg kan sige til, jeg kan være impulsiv, og jeg kan være tålmodig.” Det er gode kvaliteter at have med i livets rygsæk.Jeg er blevet ret god til at være tillidsfuld og ret god til at være respektfuld i livets skole - jeg lever en kærlighedsaffære med mig selv.
Læs mere

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Når tale bliver til guld

Jeg har over en periode haft lyst til at forandre nogle af mine adfærdsmønstre, men jeg har oplevet modstand på det. Der har været en indre dialog i mit hoved, der har fastholdt mig lige der, hvor jeg er nu.Det var ikke mig, der skulle laves om, men de andre, og det de sagde, og det de gjorde. Der var en masse forsvar mod forandringer i min egen adfærd.Et af positivkortene handler netop om at erkende sig, og pudsigt nok var det præcis det kort jeg trak, da jeg sad og var allermest selvmedlidende over min fastlåste skæbne.
Læs mere

Tør jeg?

Back To Top