skip to Main Content

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Jeg valgte at få det bedste ud af situationen

Jeg havde sovet dårligt om natten, faktisk havde jeg oplevelsen af slet ikke at have sovet. Jeg tog alligevel på arbejde men havde lyst til at aflyse et møde sent på dagen, da jeg oplevede mig træt og uoplagt.

Jeg var i tvivl om, hvad der var det rigtige for mig at gøre. Skulle jeg tage til mødet med fare for at sidde og hænge med et tungt hoved og øjenlåg, der krævede kræfter for at kunne holdes oppe, eller skulle jeg tage hjem og få hvilet ud?

Jeg valgte at trække et Positivkort for at få lys på situationen. Det blev kort nr. 4-1.

Kortteksten hjalp mig til at holde fokus på ansvaret for mine handlinger. Jeg kunne vælge at blive væk fra mødet – det ville være forståeligt efter en nat uden søvn – men uheldigt i forhold til et vigtigt møde. Jeg kunne vælge at tage mig selv alvorligt og gøre en indsats for at blive frisk til mødet.

Jeg havde en pause imellem arbejdsopgaverne, og den brugte jeg på at meditere. Jeg fandt et rum, hvor jeg kunne være alene, lukkede øjnene og mærkede min vejrtrækning. Det viste sig at være en god investering. Meditationen gav mig energi, og jeg oplevede at få nye kræfter til resten af dagen. Jeg valgte derfor at gå til mødet, som viste sig at være et interessant møde, og jeg var glad for at have deltaget.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Gradvis ærlig

Jeg opførte mig nok meget normalt, men det var ikke den bedste side af mig selv.Jeg havde fået det indtryk, at det var i orden at være sur og nærtagende, når jeg bare sagde det højt og advarede andre om det. Det var også i orden, hvis jeg sagde det bagefter og brugte det til at retfærdiggøre en anstrengende adfærd. Jeg var jo bare ærlig …….
Læs mere

Tør du følge din intuition?

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Erkendelsen er det første skridt

Jeg har det meste af mit voksne liv gået med en følelse af ikke at passe ind, hverken ude eller hjemme eller blandt familie eller venner. Havde en forestilling om, at jeg skulle være som dem, jeg var i blandt, at jeg skulle tilpasse mig. Dette har affødt en uro i mig, som jeg har dulmet med diverse afhængigheder, særligt sødt.
Læs mere

Jeg valgte at få det bedste ud af situationen

Back To Top