Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Kvalitetstid – tør jeg holde fokus på mig selv?

Jeg var egentlig på vej i seng, meeeen jeg kunne godt liiige vente en halv times tid. Jeg havde tid til væren, til at tømme hovedet og bare trække vejret, altså tid til forkælelse af mig selv, men jeg var nysgerrig på verden udenfor, så jeg læste dagens aviser på nettet.

Der var mange informationer, baggrundsartikler, interviews – og langt fra alle var relevante for mig. Jeg tog mig selv i at læse om andres liv, deres planer, hvad de tænkte, hvad de havde gjort – ting, som var vigtige i deres liv, men ikke i mit. Flere artikler havde et sensationel præg med fokus på det negative fx begær efter magt, penge, sex, hævn, vold, beskyldninger, latterliggørelse. Jeg oplevede det på samme tid fascinerende og samtidig ubehageligt – jeg oplevede det som at stå og kigge ind ad andres vinduer – og jeg vidste, at jeg ikke havde noget at gøre dér.

Jeg havde travlt med at holde fokus på andre i stedet for på mig selv og mit liv. Brugte jeg det som en flugt? Jeg kunne i hvert fald konstatere, at når jeg var fordybet i andres læreprocesser, behøvede jeg ikke forholde mig til mine egne.

Hvis jeg vælger at tro på, at livet består af læreprocesser, så er det vigtigt at bruge min energi på egne læreprocesser og ikke fordybe mig i andres. Der er selvfølgelig fag, hvor det er en del af opgaven fx teurapeuter, psykologer og undervisere. Men hvem der er gift med eller skilt fra hvem osv. osv. – det kommer reelt ikke mig ved, med mindre jeg selv er involveret.

Selvfølgelig må jeg lade mig inspirere af andre menneskers handlinger. Det er blot hensigtsmæssigt at være opmærksom på mit motiv for at have fokus på andre: Gør jeg det for at lade mig inspirere eller for at flytte fokus væk fra mig selv?

Livet bliver så meget mere enkelt, når jeg luger ukrudtet i egen have i stedet for at interessere mig for ukrudtet i alle naboernes haver.

Da jeg valgte min kvalitetstid med mig selv fra, lod jeg mig lokke af min underbevidsthed, der meget hellere ville beskæftige sig med andres problemer end at nyde mit eget selskab og tackle dét, der måtte komme frem i alenesomheden.

Jeg bestræber mig på fremover at flyde med mit livs energistrøm ved at holde fokus på dét, som er relevant for mig og give slip i resten.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Kvalitetstid – tør jeg holde fokus på mig selv?

Back To Top