Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre?
Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer?
Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv?

Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Tør jeg stole på mig selv?

Jeg er i tvivl om, den idé jeg har fået, er en god idé. Vil den skabe det ønskede, eller er det en fuser? Ideen involverer andre mennesker, så jeg kan ikke bare afprøve den på mig selv. Jeg sparrer med en samarbejdspartner, som oplever det som en god idé. Alligevel er jeg i tvivl.

Jeg er også i tvivl om, jeg skal kontakte et tredje menneske for at modtage klarhed. Jeg ved, at bekræftelser ikke er nogle, jeg skal søge. Be-og afkræftelser bliver givet mig, hvis jeg er i stand til at lytte – lytte til Universets guidning. Det kan være noget jeg hører, ser, læser som er en be- eller afkræftelse til mig – et brudstykke af en samtale i bussen, en artikel, noget i TV eller radioen eller lignende.

Tvivlen og utålmodigheden i forhold til min idé tager overhånd, og jeg kontakter det tredje menneske for at modtage klarhed. Det er det letteste, oplever jeg. Så skal jeg ikke vente på en be- eller afkræftelse, så kan jeg få det serveret på et sølvfad og komme videre.

Mennesket afviser mig med begrundelsen, at jeg selv må tage ansvar for mine ideer. Ups – det lykkedes mig ikke at manipulere mennesket til at understøtte min dovenskab og utålmodighed.

Øv – og samtidig er jeg lettet over og glad for selv at skulle tage ansvar for mine handlinger. Det er jo det rigtige. Det ved jeg godt. Det andet var bare nemmere.
At springe over hvor gærdet er lavest – men når målstregen nås vil det ikke føles rigtigt – som mit værk – noget jeg kan være glad for at have gjort.

Beriget med en lærerig oplevelse beslutter jeg mig for fremover at turde stole på min intuition.

Dagens tanke er skrevet af

Tina Rem Rasmussen
Certificeret Mentalhygiejnisk Instruktør
tina@dagenstanke.dk

Flere erkendelser

Her kan du læse flere refleksioner og erfaringer med Positivkortene.

Hvad vil modstanden fortælle?

I forbindelse med huskøb oplevede jeg modstand samt tvivl, og jeg vidste det betød, at det ikke var den perfekte bolig og sagde nej tak. Fik efterfølgende overbevist andre om det samme.Jeg oplevede dog en uro/underlig fornemmelse og efter at have kontaktet et viist menneske i min nære kreds, gik det op for mig, at det var et forsvar af mistillid, der sørgede for at holde mig væk fra den gode beslutning - en gammel adfærd der handler om mistillid til mig selv og mine beslutninger.
Læs mere

Jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig

Kunne du også godt blive mere bevidst om dine handlemønstre? Vil du gerne trænes i at tænke og handle konstruktivt i alle livets situationer? Vil du gerne trænes i at styrke kærligheden til dig selv? Læs mere om hvad Mentalhygiejnisk Træning er, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere

Morgenbekymringer

I de sidste uger er jeg mange morgener vågnet tidligt med bekymrede tanker. Det er et faresignal, som jeg genkender fra den tid hvor jeg var stresset og udbrændt.Jeg ved godt, at det har en sammenhæng med, at jeg i den sidste tid har haft en masse arbejdsopgaver, som jeg har arbejdet med om aftenen. Jeg har forklaret mig selv, at disse arbejdsopgaver er jo så sjove og givende, så dem kan jeg godt sidde med i min fritid, og de kan ligge i baghovedet hele tiden og blive til gode ideer.Men kroppen og systemet er ligeglad med, om arbejdsopgaven er sjov eller kedelig.Når det flyder ud, så flyder det ud, og dette her var en tilsidesættelse af mine sande behov!
Læs mere

Tør jeg stole på mig selv?

Back To Top