Følelsen vrede skabes i sandhed af enhver
overskridelse af dine grænser, også de
ubevidste. Det signal, du modtager, er:
”Jeg må markere mine grænser”.
Handl på det signal, marker dine grænser,
og du bliver respekt.

Og du vil skabe glæde.

Jeg må markere mig

Jeg havde gennem noget tid erfaret, at jeg havde en tendens til at vende min vrede og frustration ud mod mine nære og fik i første omgang overbevist mig selv om, at det var dem, der var noget galt med.Efter nogle dage blev jeg klar til at se min lære heri og trak den dag ovenstående kort om vreden.Jeg var tilsyneladende faldet i et gammelt mønster, som jeg møder, når jeg har været ude at frelse.
Læs mere

Er jeg vred?

Jeg trak kortet der handler om vrede - og jeg måtte lige tænke mig om.Havde jeg overskredet mine egne grænser? - Næh, jeg havde kun fået et herpesudbrud tidligere på ugen - kunne det være det fysiske signal?JA, kom det til mig - signalet måtte bruge den fysiske krop til at råbe mig op med - og alligevel så jeg ikke den egentlige tilsidesættelse.Jeg havde igen haft en hektisk uge, men navigerede igennem og løste mine opgaver tilfredsstillende - så hvad kunne tilsidesættelsen da handle om?Jeg oplevede at mine motiver var på plads, jeg var mig bevidst om, hvad jeg gjorde og hvorfor jeg gjorde det.
Læs mere

En læreproces med overskridelse af egne grænser

Da jeg trak dagens korttekst, tænkte jeg, at mit fokus for denne dag skulle være, om jeg lod nogen overskride mine grænser, eller om jeg brugte vrede som forsvarsmekanisme for en anden emotion. Ville jeg fx bruge vrede i stedet for sorg, fordi det var nemmere for mig at være vred end at være ked af det og omsorgsfuld for mig. Dagen igennem var jeg opmærksom og oplevede ikke nogen af de ovennævnte situationer. Det undrede mig. Jeg ved af erfaring, at kortet indbyder til refleksion, og at der kommer en situation i løbet af dagen, hvor kortteksten kan bruges.
Læs mere

Jeg opløste fysiske signaler ved at handle

 I en samtale med et menneske blev jeg spurgt om min holdning. Jeg erkendte mig, og min holdning viste sig at være modsat menneskets. Det blev mennesket vred over og konkluderede, at jeg derfor også måtte gå ind for …… Her blev nævnt flere holdninger, som jeg ikke kunne genkende mig selv i. Stemningen var aggressiv og konfronterende, hvilket overraskede mig. Jeg fik derfor ikke sagt fra over for mennesket.
Læs mere

En dårlig smag i munden

Det var fredag aften, jeg var træt efter en aktiv uge privat og på arbejdet. Jeg havde planer om at gøre noget godt for mig selv, hygge mig med at lave nogle opgaver i forbindelse med mentalhygiejnisk træning, som jeg ved giver mig energi, ro i sindet og indre glæde. Jeg oplevede min krop tung. Jeg fik sat mig i sofaen og tændt for fjernsynet. Jeg kom ind midt i en film …. og blev hængende.
Læs mere
Back To Top