Enhver bedømmelse

indeholder fordømmelse,

også af dig selv.

Hvordan bedømmer du?

Lev i kærlighed.

Det perfekte job

Jeg havde gennem længere tid oplevet utilfredshed med og i mit job. Jeg var i en ansættelse, noget uden for hvad jeg er uddannet til, men jeg havde også i andre ansættelser oplevet noget lignende, så jeg tænkte, det måske var motiverne, der ikke var på plads. Hvilket jo kunne betyde, jeg var det rigtige sted, men måske ikke var der for min egen skyld.
Læs mere

Er det min skyld?

Jeg har virkelig brugt energi på at aflære den adfærd, som går ud på, at jeg påtager mig skylden.Jeg har altid været den, som følte mig skyldig, hvis stemningen var dårlig.Jeg var den første til at sige, “det er også fordi, at jeg ikke havde sørget for” - eller “undskyld jeg havde ikke set, at du har behov for”.Hvis der var nogle, der var sure, og deres vrede skulle gå ud over nogen, så stillede jeg mig også til rådighed. Jeg sagde: “undskyld, at jeg gjorde dig vred” - “undskyld at jeg har ryddet op og flyttet den dims” - “undskyld jeg ikke har lavet sovsen så god nok, som du vil have den.”
Læs mere

Positiv bedømmelse er også negativt

Selvom jeg kender kortteksten godt og oplever sandheden i ordene, kom jeg alligevel til at bedømme og derved fordømme et andet menneske og dermed mig selv. Jeg var sammen med et menneske, og jeg var begejstret for, hvad dette menneske havde nået at gøre. Det var en enorm arbejdsindsats - og så var mennesket endda plaget af fysiske signaler (=var syg) mens arbejdet blev gjort - og jeg roste mennesket for arbejdet og resultatet, som jeg oplevede imponerende.
Læs mere
Back To Top